Zakelijk

Verschillende technieken bij het lesgeven

Voor elke leerling is een andere aanpak nodig bij het lesgeven op school, leren is een proces en bij elke leerling loopt dit proces op een ander tempo. Daarom wordt er al een tijdje gezocht naar nieuwe methodes van lesgeven waardoor elke leerling beter kan presteren op school. De nieuwe methodes worden steeds populairder en zijn dan ook verschillend dan wat we gewend waren. Ben je benieuwd geworden naar de nieuwe methodes? Lees dan snel verder.

Hoe zagen de lessen er voorheen uit?

Voorheen werd er op bijna elke school op de zelfde manier les gegeven. Meestal gaan de leerlingen van maandag tot en met vrijdag, 5 dagen in de week, naar de school of de onderwijsinstelling toe. Daar hebben zij dan les in of een college zaal of een klaslokaal, en achteraf maken de leerlingen hiervan thuis huiswerk of aanvullende opdrachten. Al vele jaren wordt er op deze gebruikelijke manier lesgegeven op verschillende soorten scholen, toch is het tijd dat daar verandering in komt. Dit omdat deze manier van lesgeven zorgt voor veel problemen bij kinderen. Niet alle kinderen leren op deze manier op hun best en het zorgt er dan ook voor dat deze kinderen hun motivatie voor school snel verliezen.

De nieuwe manier van leren

Een nieuwe manier van lesgeven wat steeds meer op scholen wordt gebruikt is Blended Learning. Hierbij worden verschillende leervormen gecombineerd, zoals online en offline les. De lesstof die gegeven wordt tijdens de lessen blijft hierdoor beter hangen. Vaak kan je na de lessen of soms al tijdens de lessen thuis aan de aan de slag met het bij behorende huiswerk van de lessen, en als je fysiek op school bent kan je bijvoorbeeld makkelijker en sneller gezamenlijk met je klasgenoten of groepsgenoten aan een gezamenlijke opdracht werken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *