21 januari 2022

Waar zijn scrum magneten handig voor?

2 min read

Vergeet post-its, Scrumartikelen zijn de kantoorartikelen die je in je kantoor of op je bureau moet hebben. Een Scrum magneet is ontzettend handig om te hebben, want ze zijn herbruikbaar en gaan lang mee, waardoor ze niet alleen goed voor het milieu zijn, maar ook voor de portemonnee. Scrummagneten hebben hun opmars gemaakt naar kantoren en scholen, waar ze inmiddels erg populair zijn. Je kunt ze voor zowel zakelijk als privé gebruiken. Misschien vraag je je na het lezen van deze alinea af: maar waar zijn scrum magneten eigenlijk handig voor? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres, want we gaan het je uitleggen.

Wat kun je ermee?

Op een scrummagneet kun je schrijven. Scrumartikelen waren voorheen vooral voor scrumprojecten, maar nu zijn ze dus ook op kantoren en scholen te vinden. Op een scrumbord kun je al je taken en planningen opschrijven, waarna je ze op een magnetisch bord kunt ophangen. Naarmate je project vordert, kun je de scrummagneten opschuiven van ‘to do’ naar ‘in progress’ en uiteindelijk naar ‘done’. Op scholen worden kleurrijke scrummagneten op het bord gehangen zodat leerlingen direct kunnen zien aan welke taak ze kunnen werken, of het nu rekenen of taal is. Scrummagneten worden ook steeds vaker gebruikt in de privésfeer, door ze bijvoorbeeld op de koelkast te plakken met daarop de taakverdeling. Scrummagneten zijn dus ideaal voor het maken van planningen en het overzicht erover te behouden.

Soorten scrumartikelen

Er zijn ontzettend veel scrumartikelen om uit te kiezen. De meeste scrummagneten zijn herbruikbaar waardoor je er dus vaker een notitie op kunt schrijven. Je kunt ze schoonvegen met een doekje, net zoals bij een whiteboard. Bovendien zijn scrummagneten er in verschillende kleuren en maten; je hebt ze in ballon-vorm, maar ook in de vorm van het gezicht van een man of vrouw. De herbruikbare magneten zijn handig om te gebruiken als moodboard of ter vervanging van post-its. Je kunt ze gebruiken als planner: door het opvallende ontwerp van de magneten vallen ze op waardoor het makkelijker wordt om het overzicht over je planning te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *