21 januari 2022

Waarom ook jij hulp nodig hebt van een internet marketing consultant

2 min read

Als ondernemer, website bezitter of zzp’er ontstaan er vaak ontzettend veel vragen en onduidelijkheden omtrent online marketing. Dat is niet heel vreemd aangezien dit een marketing-vorm is die eigenlijk helemaal niet zo oud is. Waar een heleboel marketeers worden opgeleid als offline marketeers of meer allround daar is online marketing echt een vak apart. En daarom zijn we zo blij om te zien dat er steeds meer internet marketing consultants opstaan om ondernemers te helpen met hun online strategie. Hoe en wat lees je hieronder!

Van strategie tot conversie

Om uiteindelijk meer omzet te halen uit je website is het verstandig om een juiste strategie te bedenken. Een online marketeer kan je daar goed bij helpen. Hij of zij is vaak actief (geweest) voor verschillende klanten waardoor een heleboel markten bekend terrein zijn. Dit maakt het werken en bedenken van een strategie zo veel makkelijker. In de strategie wordt er gekeken naar de customer journey, ofwel de klantreis. Welke reis legt de (potentiele) klant af en hoe kan je hem of haar op een juiste manier en op het juiste moment bereiken? Dit zijn vraagstukken die een internet marketing consultant voor jou oplost. Vanuit hier kan toewerken naar het behalen van mooie conversies.

Welk kanaal kies jij?

Samen met de online marketeer bepaal je dus de strategie maar ook wel kanaal je inzet om de gewenste conversies te behalen. Waar heb je de meeste kans op een conversie, zit je doelgroep op social media en specifiek op LinkedIn of Facebook? Wil je voor de lange termijn een strategie uitzetten, denk aan SEO, of wil je directe conversies behalen door middel van SEA.

Ga samen eens goed zitten en werk dit allemaal uit. Uiteraard is jouw strategie afhankelijk van het budget wat je vrij kan maken.