Geen categorie

Waarom zou je een business coach inschakelen?

Hoe vind ik een financiële coach en hoeveel kosten ze?

Hoewel er geen vereist cursuswerk of licentie is, en er geen certificeringen zijn om een businesscoach te worden, zijn er trainingsprogramma’s die worden beheerd door de Association for Financial Counseling and Planning Education. Financiële coaches werken meestal op een fee-only basis. Sommige rekenen op basis van hoe lang u van plan bent om samen te werken (bijvoorbeeld een vast bedrag voor een periode van zes maanden) of per individuele sessie, terwijl anderen rekenen op basis van een percentage van het inkomen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de website van Tibor of kunt u dit artikel verder lezen.

Wat is het verschil tussen een financieel adviseur en een financiële coach?

Financiële coaches, zoals de meeste soorten adviseurs, hebben geen verplicht niveau van opleiding of certificering. In tegenstelling tot financiële adviseurs, geven financiële coaches zelden beleggingsadvies. Financiële adviseurs kunnen worden beschouwd als een stap hoger dan een financiële coach: Zodra u de onderwerpen beheerst waarmee een coach u kan helpen, zoals budgettering, het creëren van een noodfonds en het afbetalen van schulden, kunt u mogelijk beginnen met het accumuleren van activa. Een financieel adviseur kan u helpen bij het opstellen van een financieel plan of het opbouwen van een beleggingsportefeuille om die activa te beheren.

Hoe word ik een financieel coach?

Hoewel u geen cursussen hoeft te volgen of een licentie of certificering hoeft te verdienen om financieel coach te worden, moet u niet afzien van een financiële opleiding voordat u anderen gaat onderwijzen. Het behalen van een van de AFCPE’s diploma’s kan u de basiskennis geven om een financiële coach te worden. Het salaris van een financiële coach hangt af van het aantal klanten dat hij bedient en of hij al dan niet een eigen praktijk heeft of voor een bestaand bedrijf werkt. Als je je afvraagt of het verdienen van een certificering de moeite waard is, laten vacaturesites Glassdoor, Comparably en Payscale zien dat de gebruikelijke salarissen voor financiële coaches tussen de 38.000 en 42.000 euro per jaar liggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *