21 januari 2022

Wanneer is het verstandig jouw merk te laten registreren?

2 min read

Het registreren van een merk is vaak een onbegrepen gebied voor velen. Waarom zou je hier nu voor kiezen? En is dat hetzelfde als patent? Het zijn eigenlijk twee verschillende zaken. Dat leggen we graag aan je uit. Daarnaast vertellen we wat meer over het laten registreren van je merk en waarom je dat absoluut moet doen! Lees je met ons mee?

Patent of merk registratie?

Een patent of het laten registreren van je merk zijn twee verschillende dingen. Met een patent claim je echt een bepaald product of ontdekking. Denk hier bijvoorbeeld aan dat Apple vaak een patent aanvraagt voor een specifiek scherm of onderdeel van een telefoon. Wanneer je er voor kiest om je merk te laten registreren krijg je een melding wanneer iemand hetzelfde merk of soortgelijk merk wilt laten registreren. Je kan dan denken aan een merknaam dat te veel lijkt op dat van jou. Daartegen kan je jezelf beschermen zodat je daar ook actie op kan nemen en dit dus snel door hebt.

Wanneer moet je daar nu voor kiezen?

Je laat vaak je merknaam registreren als je een specifieke naam hebt bedacht waarvan je niet wilt dat een ander deze kan voeren. Hierdoor zorg je voor een stukje veiligheid. Klanten kunnen zich gaan herkennen in jouw merk of merknaam wat er voor kan zorgen als iemand jouw merk misbruikt dat jij daar ook negatieve gevolgen van zal krijgen. Daarom is een merknaam registratie ontzettend belangrijk voor heel veel organisatie.

Gratis check?

Wil je weten of jouw merknaam al geregistreerd is door een ander? Laat dan een gratis merknaam check uitvoeren door een professioneel merkenbureau. Aan de hand van deze scan kunnen ze je precies vertellen of dit het geval is en jouw voorzien van een passend advies op maat.