Online Marketing

Wat is adverteren met Google?

Wat is adverteren met Google?

Elk bedrijf wil zichzelf promoten. Potentiële klanten moeten van het bestaan van het bedrijf afweten, informatie hebben over welke producten en/of diensten worden aangeboden, en ermee in contact kunnen treden en/of het kunnen bezoeken. Virtuele bedrijven zijn een ontwikkeling die erg snel gaat. Zo’n bedrijf kan natuurlijk adverteren buiten het web om, maar online zal de belangrijkste manier zijn. Potentiële klanten vinden de website van het bedrijf en zijn dus webgebruikers. Echter ook voor bedrijven die geen website hebben, kan online adverteren op het web zin hebben. Dat is de elektronische vorm van adverteren op papier media.

Google Ads

Google is de meestgebruikte zoekmachine op het web. Voor het adverteren via Google biedt dat bedrijf Google Ads. Ze bieden diverse advertentievormen aan. Het zal je wel zijn opgevallen, dat als je naar iets zoekt met de Google zoekmachine, je regelmatig bovenaan in de zoekresultaten het woord ‘Advertentie’ ziet, gevolgd door een adverteerder. Het hangt van de zoekopdracht af, welke advertenties te zien zijn. Als je zoekt naar een autoverhuurbedrijf, dan kan je advertenties van autoverhuurbedrijven te zien krijgen. Als je wilt adverteren met Google, dan kan je aangeven bij welke zoekwoorden je jouw advertentie getoond wilt hebben. Ook kan je het geografisch bereik opgeven. Er hoeft geen advertentie over jouw restaurant in Groningen te verschijnen, als een restaurant in Breda wordt gezocht. Zoals gezegd zijn er nog andere vormen van adverteren met Google.

Kosten

Kort iets over de kosten. Je betaalt alleen voor een advertentie, als iemand erop klikt. Je bepaalt zelf wat je maximaal wilt betalen voor zo’n klik. Maar je concurreert met andere adverteerders. Als er meerdere adverteerders dezelfde zoekwoorden en geografisch bereik gebruiken, dan worden de advertenties in de orde geplaatst van relevantie en de hoogte van het maximum bod per klik. Er is nog meer te zeggen over de kosten van adverteren via Google, maar dat blijft hier buiten beschouwing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *