Zakelijk

Wat is projectmanagement en waarom is het belangrijk?

Waarom is projectmanagement belangrijk?’ Is een interessante vraag die klanten soms stellen. Ze vragen: ‘Kunnen we het team dat het werk doet gewoon briefen en ze zelf beheren? Het zal veel goedkoper zijn.”

Ze vragen zich af of ze projectmanagement echt nodig hebben, want op papier lijkt het een onnodige belasting omdat projectmanagers niet echt iets leveren en vaak in de weg staan ​​van wat ze het team willen laten doen!

Dus als dat allemaal waar is, waarom is projectmanagement dan belangrijk?

De waarheid is dat projecten uitvoeren zonder goed projectbeheer een valse economie is. Vaak wordt gedacht dat het een onnodige last is voor het budget, en het kan ongetwijfeld duur zijn – tot wel 20% van het totale projectbudget.

Maar kunt u het zich veroorloven om geen projectmanagement te hebben?


Zonder projectmanagement, wat houdt het team en de klant bij elkaar? En zonder dat, wie blijft er over om te navigeren door de ups en downs, botsingen en catastrofes van projecten?

Goed projectmanagement betekent veel meer dan het in toom houden van de ijzeren driehoek van het projectmanagement, op tijd, binnen budget en omvang; het verenigt klanten en teams, creëert een visie voor een succesvol project en geeft iedereen op dezelfde pagina wat nodig is om op koers te blijven voor succes. Als projecten op de juiste manier worden beheerd, is er een positieve impact die na de levering van ‘het spul’ weerklinkt.

Ben je het ermee eens?

Ben je het eens met deze redenen waarom in onze ogen projectmanagement zo belangrijk is? Of denk je er geheel anders over? Zijn er bijvoorbeeld nog een aantal redenen die helemaal niet vermeld zijn in dit artikel? Laat het gerust weten in een reactie aan ons.