30 november 2021

Wat is SEO precies?

2 min read
Wat is seo?

Doordat mensen steeds meer online zijn, zien steeds meer bedrijven het nut van online marketing. Dat zorgt er voor dat jij ook zult moeten investeren in online marketing. Als je dat niet doet is de kans groot dat jouw concurrenten zullen groeien terwijl jij achteruit gaat. Voor mensen die niet bekend zijn met SEO is het vaak lastig om een goed bedrijf te vinden om dit aan uit te besteden. Vaak wordt daardoor de vraag ‘wat is SEO?’ . 

Wat is seo?

Het nut van SEO

SEO betekent search engine optimalization. Dat betekent zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het betekent eigenlijk dat je er voor zorgt dat jouw bedrijf beter vindbaar is via online zoekmachines. De meeste bedrijven investeren in SEO gericht op de zoekmachine Google. Dat komt omdat dit verreweg de meest gebruikte online zoekmachine is. Wanneer je niet goed weet wat je kunt verbeteren aan de website van jouw bedrijf kun je daarvoor iemand inhuren. Je kunt overwegen om een SEO analyse te laten doen van jouw website. Daardoor kan een bedrijf jou precies vertellen op welke punten jouw site kan verbeteren. Meestal gebeurd dit door bepaalde zoekwoorden toe te voegen aan de teksten die op jouw website te vinden zijn. Doordat potentiële klanten vaak zoeken op deze termen vergroot je de kans dat ze op jouw site uitkomen. Je kunt dit allemaal uitbesteden aan allerlei bedrijven. Dat is sterk aan te raden aangezien die bedrijven beschikken over een expertise die jij niet hebt. Door de juiste zoekwoorden op jouw website te hebben staan komt jouw site hoger in Google te staan. Daardoor is de kans dus groter dat iemand op jouw website klikt dan wanneer je op de laatste pagina van Google staat. 

Wat is seo?

Het nut van linkbuilding voor jouw bedrijf

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar is op het internet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om linkbuilding toe te passen. Op Google kom je hoger tussen de zoekresultaten te staan wanneer er veel wordt gelinkt naar jouw website. Het is dus heel nuttig om er voor te zorgen dat er veel links naar jouw website op het internet te vinden zijn. Door een gastblogger in te huren voor jouw bedrijf kun je dit uitbesteden. Doordat een gastblogger veel expertise heeft zal deze in veel minder tijd meer aan linkbuilding doen dan jijzelf. Een gastblogger schrijft vaak korte blogteksten waarin de links naar de website worden verwerkt. Door deze blogs op andere websites te plaatsen wordt jouw website dus beter vindbaar.