21 januari 2022

Wat je moet weten over een mba opleiding

3 min read

Bij een mba opleiding kies je voor een bedrijfskundige masteropleiding. Het is een speciale vorm van een master, vaak gericht op mensen met een bachelor of masterdiploma en minstens enkele jaren werkervaring. MBA is een beroepsgerichte bedrijfskundige en bedrijfseconomische studie. De origine van de MBA komen voort uit Amerika toch kan men een MBA ook in Nederland volgen bij de meeste universiteiten. Het aanbod van MBA-opleidingen is zeer verschillend in kwaliteit en loopt uiteen van gerenommeerde en zeer veeleisende studieprogramma’s tot titels met geen of uitermate soepele toetredingsvoorwaarden en minimale of geen examenvereisten. Het aantal plaatsen voor de opleiding is aan hoog aangeschreven programma’s meestal beperkt en de kandidaten worden gescreend op de kwaliteit van referenties en bedrijfservaring.

Aan de slag met de integrale financiële besturing?

Heb jij je bachelor al behaald en wil je je verder ontwikkelen in de financiële wereld gan dan wellicht een master finance en control doen. Hier kun vele kanten mee op binnen verschillende soorten organisaties van profit of non profit alle opties zijn er. Ook is het mogelijk je huidige baan te combineren met deze studie het zou helemaal mooi aansluiten als je al een baan hebt in de financiële sector. Niet getreurd als je wellicht een niet passende baan hebt ook voor jou kan deze studie nog steeds je Je moet wel minimaal drie maanden stage lopen in een soortgelijke functie. 

Studeren in het buitenland 

Studeren in het buitenland is zowel op professioneel als academisch vlak van onschatbare waarde. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, ontmoet je internationale studenten en leer je een nieuwe taal en cultuur kennen. Het is dus zeer nuttig en wellicht zelfs beter om dit te doen dan gewoon in je eigen land te blijven. Veel kennis over andere landen haal je niet uit boeken of de media, maar leer je simpelweg alleen door in het land te zijn. Combineer dus de ervaring van een land te leren kennen als niet een toerist maar een lokaal persoon met het leven van een student die zichzelf ontwikkeld in een specifiek gebied. Na deze bijzonder ervaring heb je niet alleen plezier gehad maar als je het goed doet ook nog een diploma behaald. 

Tips om beter te studeren

Leg die dikke stapel boeken en papieren even weg en kijk naar je lessen en colleges. Je docent is degene die het tentamen maakt, dus waar hij of zij de nadruk op legt tijdens college is wat belangrijk is. Kijk naar oefententamens want deze geven je dus inzicht in de vraag op welke manier de docent wil dat je de stof reproduceert op je tentamen. Hiermee ga je met heel andere ogen naar je studiestof kijken. Nadat je hebt gestudeerd, helpt het vaak om met een medestudent de stof nog eens kort door te nemen.

Naast je werk nog gaan studeren? 

Het lijkt heel zwaar in de eerste instantie om naast je baan ook nog een studie te volgen. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook zo want naast een fulltime baan nog te leren vergt zeer veel discipline en is makkelijk om uit te stellen. Je verdient in principe toch genoeg om zonder die studie gewoon door te leven. Daarom moet je juist goed nadenken over wat je wilt doen als je die studie eenmaal zou hebben afgerond. Een studie kan ervoor zorgen dat je sneller een andere baan vindt. Het is gemiddeld zo dat hoe meer kennis je op doet hoe meer je kunt verdienen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *