21 januari 2022

Wat kan een SEO specialist voor je betekenen?

2 min read

Wellicht dat je als ondernemer al een en ander weet over de werkzaamheden van een SEO specialist. Een SEO specialist is iemand die gespecialiseerd is in Search Engine Optimization (SEO), een professional die ervoor kan zorgen dat je gevonden wordt in de zoekmachines. Gevonden worden in de zoekmachines is zeer belangrijk, omdat de meeste mensen gebruik maken van zoekmachines als Google. Jouw website moet dus beter vindbaar zijn dan de websites van je concurrenten. Is de website goed vindbaar, dan leidt dit tot meer bezoekers en dus ook een hogere omzet.

Verschillende SEO technieken

Een SEO specialist kan verschillende technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat je website beter vindbaar wordt. Zo kan een SEO specialist linkbuilding gebruiken. Dat is een zeer belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Bij linkbuilding worden er nieuwe backlinks naar je website aangemaakt. Voor Google zijn die backlinks een teken dat er op jouw website relevante informatie te vinden is. Daarom hecht Google een hogere waarde aan je website als je een goed linkprofiel hebt. Het kopen van backlinks is echter niet toegestaan en daarom moet je altijd een natuurlijk linkprofiel behouden. Een SEO specialist weet wat voor backlinks wel of geen positief effect op je ranking in Google zullen hebben.

Content en technische optimalisatie

Ook door middel van nieuwe of verbeterde content zorgt een SEO specialist voor een betere vindbaarheid. Zo moeten relevante zoektermen ook in de content verwerkt worden. Aan de hand van de content weet Google namelijk waar de tekst over gaat en op welke zoekwoorden je dus gevonden moet worden. Ook is informatie voor Google zeer belangrijk. Dat is namelijk waar de meeste gebruikers van Google naar op zoek zijn.

Ook technisch moet je website geoptimaliseerd zijn. De laadtijd van je website is bijvoorbeeld een belangrijke SEO-factor. Een SEO specialist kan je website op basis van honderden technische factoren analyseren.

Het vinden van de juiste SEO specialist

Een SEO specialist kan een hoop voor je website betekenen. Belangrijk is echter wel dat je écht met een SEO specialist te maken hebt. Wanneer technieken als linkbuilding verkeerd worden toegepast, zal je ranking namelijk niet veel verbeteren. Sterker nog, het kan ertoe leiden dat je juist minder goed scoort in de zoekresultaten. Kies daarom voor een bedrijf met voldoende ervaring en kennis in huis. Neem bijvoorbeeld digital marketing agency Blauwe Monsters. Dat is een marketingbureau met ontzettend veel ervaring op het gebied van SEO. Er zijn al veel bedrijven geholpen door de SEO specialisten van Blauwe Monsters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *