21 januari 2022

Wat kan je allemaal met shoppable video?

2 min read

Shoppable video is de manier om marketing aan te pakken in deze moderne tijd. Het is leuk wanneer je video en online winkelen met elkaar kunt combineren. De waarde van video wordt steeds groter in de huidige maatschappij. Daar moet jij als verkoper dus ook je voordeel mee doen. De vraag die je dan natuurlijk hebt is wat je er allemaal precies mee kan. Wanneer je er echt de tijd voor neemt, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Om je toch een idee te geven, kan je ook naar het volgende kijken als maker.

Een uitgebreidere reclamevideo

Je kunt natuurlijk dicht bij de basis blijven. In dat geval maak je gewoon een promotievideo of reclamefilm van jouw product of dienst. Wanneer de doelgroep dit ziet, dan kan deze daar ook direct op handelen. Je kunt dan namelijk in de video de items te klikken maken. Waarmee je er zeker van kunt zijn dat de consument rechtstreeks naar jouw webshop wordt gebracht. Deze basisvorm werkt natuurlijk heel goed. Vooral ook omdat het heel herkenbaar is. Dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Er zijn echter ook andere interessante mogelijkheden om te verkennen als verkoper.

Direct voordeel uit entertainment

Het werken met shoppable video kan ook op een hele andere manier. Veel kijkers zullen bij video misschien eerder denken aan entertainment. Dat is ook wel heel interessant om te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kijkers direct laten klikken op items die hun helden in bijvoorbeeld series dragen. Of gadgets waar ze mee spelen. Door te klikken komen ze dan direct bij jou uit. Waarmee je dus direct ook je verkopen kunt regelen. Het is leuk om te bekijken op welke manieren je allemaal meer uit je mogelijkheden kunt halen. Shoppable video biedt zo wel heel veel.

Werken met een specialist

Om shoppable video echt tot een succes te maken, kan je het best een kenner erbij te halen. het maken van video is lastiger dan je denkt. Er komen veel zaken bij kijken en je wilt er zeker van zijn dat je ook echt alles uit je mogelijkheden haalt. Daarom kan je beter een kenner ernaar laten kijken. Die kan jouw ideeën vertalen naar een goede film. Bovendien is de technische kant van dit type video’s wel heel belangrijk. Dat moet ook goed in elkaar zitten. Ook dat geef je bij voorkeur in handen van specialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *