21 januari 2022

Wat moet je weten wanneer je een website start? 

2 min read

Het is voordat je een website gaat starten heel belangrijk om goed te weten wat je ermee wil bereiken. Er staan namelijk al miljoenen websites online waarvan veruit de meeste totaal geen toegevoegde waarde hebben en vaak een keer gemaakt zijn en verder niet meer worden gebruikt. Mocht je al een duidelijk plan van aanpak hebben dan is de eerste belangrijke stap wat wordt je domeinnaam. Dit is namelijk de naam van je website een vaak ook de eyecatcher van de site. Heb je bijvoorbeeld een hele lange naam dan is het snel vergeten maar is de naam juist weer te kort en staat het nergens voor dan kunnen mensen het snel verkeerd schrijven. 

De domeinnaam registeren 

Wanneer je eenmaal een toepasselijke domeinnaam hebt gekozen dan moet je de domeinnaam registeren. Dit is heel belangrijk want doe je dit niet dan heb je nog steeds geen website. De website moet namelijk wel nog ergens gehost worden. De registratie doe je bij een bepaalde organisatie en die zorgt er dan weer voor dat je website online komt en blijft vaak kost dit een bepaald bedrag per maand. Dit hangt er vaak vanaf qua prijs van waarmee je de website zult eindigen bijvoorbeeld .com of .shop vaak zijn de deze prijzen heel uiteenlopend en is het dus verstandig dit goed te vergelijken bij verschillende aanbieders. 

Hoe kies je de juiste domeinnaam? 

Een domeinnaam is heel belangrijk en moet passen bij het beeld dat je bij de kijker wilt schetsen van jouw website. Het zou natuurlijk heel raar zijn om een andere naam aan je domein te geven dan je website of bedrijf. Soms kan dit wel eens gebeuren bijvoorbeeld bij nieuws of media sites waar ze niet een specifiek ding laten zien. Maar stel je verkoopt kattenvoer online en noemt je domeinnaam auto.nl dan zal niemand dat begrijpen en mis je onnodig mensen op je website. De vindbaarheid is ook cruciaal voor een succesvolle website dus zorg ervoor dat de naam opvalt zo dat mensen je ook daadwerkelijk zien voorbij komen. 

Je website zelf maken? 

Je zult misschien denken een website maken dat kan ik niet maar vaak is het veel eenvoudiger dan mensen denken. Een website kan in een paar stappen al snel op een volwaardige website lijken zonder dat je weken en duizenden euro’s kwijt hoeft te zijn. Je kunt tegenwoordig vaak een heel pakket kopen waar je alleen maar een paar euro per maand kwijt hoeft te zijn en waar je heel erg geholpen wordt met het inrichten van de website. Het nadeel van deze pakketten kan wel zijn dan je weinig vrijheid hebt in het invullen van je look en feel van je website. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *