21 januari 2022

Wat zijn AGV’s?

2 min read

Wat is een automatisch geleid voertuig? Een AGV-systeem, of automatisch geleid voertuigsysteem, ook wel bekend als automatisch geleid voertuig, autonoom geleid voertuig of zelfs automatisch geleide kar, is een systeem dat een voorbestemd pad rond een faciliteit volgt. Een automatisch geleid AGV-voertuig is een mechanisch voertuig dat een lading vervoert door een montage-, productie- of opslagfaciliteit.

Je hebt verschillende soorten AGV’s, welke dat zijn kan je hieronder lezen:

Automatisch geleide voertuigen werken

Een industrieel, automatisch geleide voertuigwerkingsprincipe is gebouwd om zeer zware belastingen te weerstaan, zoals in de assemblagefabrieken van Truck Outfitting, die het frame door het assemblageproces dragen. Deze AGV’s vereisen bijna altijd een aangepast ontwerp met gereedschapsopties om te kunnen werken met de specifieke toepassingen van de assemblage- of productiefabriek.

AGV-navigatiebediening

Niet langer op PLC gebaseerde automatisch geleide voertuigen worden gebouwd om vaste sporen te volgen die traditioneel in de vloer van een faciliteit werden ingebouwd om de voertuigen te geleiden, maar eerder magnetische tape of QR-gecodeerde tape via het lasergeleidingssysteem van de AGV. In tegenstelling tot tracks die in de vloer zijn ingebouwd, maakt de tape een gemakkelijke en betaalbare herconfiguratie van de vloeractiviteiten van de faciliteit mogelijk.

AGV-stuurbediening

AGV-systemen hebben verschillende aandrijfmotoren om gespecialiseerde besturing mogelijk te maken, zoals draaien zonder radius, diagonaal, links, rechts, achterwaarts en voorwaarts, wat buitengewone manoeuvreerbaarheid biedt binnen elke fabrieksruimte. AGV’s werken op batterijen, die ook een handmatige optie bevatten om het voertuig van de lijn te halen voor oplaad- of onderhoudstaken. Ze zijn meestal uitgerust met bewegingsstopsensoren en kickstops voor extra veiligheid. Elke AGV is geprogrammeerd om een ​​koers te volgen die is bepaald door de QR-gecodeerde tape en om voorgeprogrammeerde snelheden te gehoorzamen om de specifieke toepassingen en montagebehoeften van de klant verder aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *