30 november 2021

Wat zijn voordelen mediation?

1 min read
voordelen mediation

Een mediator wordt ingeschakeld wanneer je het gevoel hebt dat je zonder tussenkomt niet tot een oplossing van jouw conflict met een tweede partij gaat komen. Dit kan zijn omdat de andere partij niet naar je wil luisteren, of omdat ze niet dezelfde belangen delen als jouw partij. Wat een mediator doet, is op een neutrale manier het gesprek begeleiden. De mediator bemoeit zich niet met de inhoud van het gesprek; het wordt enkel gefaciliteerd. Hieronder lees je meer over de voordelen mediation

voordelen mediation

Voordelen mediation

Beide partijen vinden het vaak goed om een mediator in te schakelen. Dit komt doordat mediators altijd neutraal het gesprek zullen faciliteren. Er wordt geen kant gekozen en de mediator gaat ook niet in op de inhoud van beide partijen. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen evenveel aan het woord komen, zodat zij beide de kans hebben om hun standpunt toe te lichten. Vervolgens helpt de mediator om tot een oplossing te komen die voor beide partijen gunstig is. Wanneer zij het hier allebei mee eens zijn, zal de mediator de uiteindelijke oplossing uitwerken. 

Door middel van een mediator zijn beide partijen actief bezig om tot een oplossing voor het conflict te komen. Mediation loopt sneller dan een juridische procedure en is ook informeler. Hierdoor ligt de drempel om een mediator in te schakelen lager. Beide partijen hoeven geen juridische argumenten te leveren, maar leggen gewoon uit waarom zij tot hun standpunten zijn gekomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *