21 januari 2022

Welke NLP training is geschikt voor jou?

2 min read
NLP training

Vele professionals zullen gedurende zijn of haar leven de drie letters NLP geregeld tegengekomen. De drie letters roepen veel verschillende associaties op. In dit artikel leg ik je uit welke verschillende trainingen er zijn en of een NLP training iets is voor jou. 

We definiëren een aantal verschillende niveaus: 

  • NLP-practitioner 
  • NLP-coach
  • NLP-master 
  • NLP-trainer

Wat zijn de voordelen voor mij?

De motivaties en interesses om een NLP training te volgen zijn erg gevarieerd. Soms zijn er interne of externe conflicten die je niet zo goed op eigen kracht kan oplossen. Of misschien heb je wel de wens om de communicatie met je ouders, klanten of patiënten te verbeteren. Er zijn in ieder geval vele beweegredenen om te kiezen voor een NLP training. 

Hoe verandert NLP het dagelijkse leven?

Tijdens een training ga je bepaalde strategieën en methoden toepassen met het doel om in het dagelijkse leven te excelleren op bepaalde gebieden. Rekening houden met gebruik van lichaamstaal of hypnotiserende taalpatronen leiden bijvoorbeeld vaak tot een betere algemene communicatie. Je gaat dus actief aan de slag en zorgt voor persoonlijke groei. 

NLP training

Wat kan er veranderen door NLP

Als het je lukt om je levensdoelen op een concrete wijze te formuleren en ongewenste overtuigingen makkelijker los te laten, zullen veranderingen direct merkbaar worden in je leven. Door regelmatig te oefenen, kunnen deze deze strategieën en technieken een goedgevulde gereedschapskist voor persoonlijke transformatie worden.

De voordelen van NLP:

  • Je traint je waarneming en opent nieuwe verrassende inzichten
  • Je oefent het correct verankeren van je doelen
  • Je legt beperkende overtuigingen bloot en leert deze te vervangen 
  • het intensieve onderzoek van je waarden maakt toekomstige beslissingen gemakkelijker
  • Je kunt actief en doelbewust uw “staten” veranderen
  • Zelfmotivatie wordt kinderspel

De NLP training 

NLP-training is niet vergelijkbaar met traditionele lessen of academische seminars. NLP maakt gebruik van didactische methoden in de cursussen, zoals ervaringen delen, oefeningen en experimenten uitvoeren. Wat je hebt geleerd in het dagelijkse leven is belangrijker dan pure theorie. 

De NLP Practitioner training is de eerste van drie fasen. Iedereen kan zich aanmelden voor een practitioner programma. Je hebt geen voorkennis nodig en is dus voor iedereen toegankelijk. Het succesvol afronden van de practitioner cursus is een voorwaarde voor het doorstromen van de NLP masteropleiding. 

In de NLP Practitioner cursus wordt de theoretische basis gepresenteerd, maar vooral toepassingen en technieken uitgelicht en getraind. De masteropleiding gaat dan weer dieper in op de geleerde theorie. Dit artikel is geschreven door NLP opleider CapitalHEROES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *