Geen categorie

Wildroosters aanschaffen

De combinatie van wilde dieren en verkeer in één gebied is een moeilijk, maar belangrijk aan te pakken probleem. Een optie is het hele gebied te omheinen, maar dan moet het verkeer helemaal omrijden. Een andere optie is het plaatsen van wildroosters.

Een wild- of veerooster houdt de dieren of het vee in hun leefgebied. Op die manier kunnen zich geen gevaarlijke situaties voordoen door het verlaten van hun leefgebied of erf. Ook de mens en het verkeer kunnen op een veilige manier hun ding doen.

Verschil tussen een veerooster en een wildrooster

Vaak worden de termen wildrooster en veerooster door elkaar gebruikt, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide roosters. Het grote verschil tussen beiden is het type staal waaruit het rooster is vervaardigd. Wildroosters zijn uitgerust met een rooster van plaatstaal. Veeroosters hebben een rooster van rond staal omdat de hoeven van vee verschillen qua vorm een grootte van de hoeven van wild. De hoeven van vee zijn groter en daarom zou het gewoon over een wildrooster kunnen lopen. Door de ronde staven bij een veerooster, die ook verder uit elkaar staan, kan het vee niet over het veerooster lopen. Gaat u vee- of wildroosters aanschaffen? Kies dan voor het juiste type.

De term ‘wild’ kan heel breed gaan, maar een wildrooster is voornamelijk bedoeld voor reeën, everzwijnen, edelherten en damherten. In de grond wordt een stevige bak beton gegoten waarboven dan een rooster wordt bevestigd met verzinkt stalen elementen. Dit is bijvoorbeeld handig op plaatsen waar een hek of poort op de weg niet mogelijk zijn.

Zware- of lichte verkeersklasse?

Wilt u wildroosters aanschaffen? Onze wild- en veeroosters voldoen aan de opgelegde normeringen. U heeft hierbij de keuze uit wildroosters voor zowel licht verkeer (auto’s, scooters) als zwaar verkeer (vrachtwagens en landbouwvoertuigen). De roosters zijn bovendien thermisch verzinkt en voldoen tevens aan de geldende NEN-normen. De betonbakken (prefab) zijn gecertificeerd volgens het KOMO-keurmerk. De rooster bakken zijn bovendien uitgerust met een faunatrap waardoor reptielen en amfibieën die toevallig in de bak terechtkomen ook weer een uitweg vinden.

Hebt u interesse in het aanschaffen van een wildrooster of veerooster? Wenst u meer informatie over vee- of wildroosters? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *