21 januari 2022

Zo kun jij je werk leuker maken!

2 min read

Ben je al een tijdje actief in je huidige functie en merk je dat je hier niet voldoende uitgedaagd wordt? Misschien zit je er al heel lang of nog maar heel even. De een vindt een vertrouwde plek erg belangrijk en kan makkelijk een paar jaar hetzelfde werk doen. De ander komt er na een paar maanden of weken achter dat dit niet is wat ze lang willen doen en zich verder willen ontwikkelen. Hoe kun je dit het beste doen?

Praat met je teamleider

Voordat je verder gaat kijken, kun je allereerst een gesprek inplannen met je teamleider. Je kunt je eigen idee voorleggen of als je geen idee hebt kun je bespreken waar je tegenaan loopt in je huidige functie. Je teamleider wilt je natuurlijk niet weg hebben en zal naar een passende oplossing zoeken voor jou en het bedrijf. In sommige gevallen kan er zelfs een nieuwe functie opgezet worden of kom je er via je teamleider achter welke mogelijkheden er zijn. Je weet natuurlijk niet alles van het bedrijf en al helemaal niet wanneer je er nog niet zo lang werkzaam bent. Een goede teamleider kan zelf ook opmerken dat je niet helemaal op je plek zit en ziet precies waarin je uitblinkt en waar je binnen het bedrijf geplaatst kan worden. 

Zoek naar nieuwe kansen

Wil je liever opzoek gaan naar een nieuwe baan of wil je je huidige functie uitbreiden bij een ander bedrijf. Dit kan en mag allemaal! Denk eens aan docenten die met een opleiding trainer HBO flexibeler ingezet kunnen worden en hun werk zo diverser maken.

Je kunt er ook voor kiezen je volledig te gaan focussen op je hobby en hier werk van te maken. Waar je je energie in stopt zal groeien. Zo is dat ook met een hobby waar je in eerst instantie misschien denkt dat dit niet mogelijk is.