21 januari 2022

Zo voer je een zoekwoorden onderzoek uit

2 min read

Elk bedrijf is tegenwoordig bezig met een goede online marketingstrategie. Door de jaren heen zijn steeds meer mensen het internet gaan gebruiken om dingen op te zoeken. Internet is momenteel onmisbaar over de hele wereld. Om een bedrijf online te laten groeien, kan je SEO gebruiken. Maar voordat je aan SEO begint, is de eerste stap het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek. Ben je benieuwd hoe dit allemaal in elkaar zit? Lees dan snel verder.

Zoekmachine optimalisatie

Het zoekwoorden onderzoek kan het beste uitgevoerd worden voordat de SEO van start gaat. Zonder een goed zoekwoorden onderzoek zal SEO niet optimaal werken. Maar wat is SEO precies? SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands staat het bekend als zoekmachine optimalisatie. Het doel van de zoekmachine optimalisatie is dat jouw website een hoge positie heeft bij Google. Zo kan je meer klanten werven voor jouw bedrijf.

De zoekmachine optimalisatie kent verschillende strategieën. Een bekende strategie is linkbuilding. Bij linkbuilding is het de bedoeling dat er links door andere bronnen worden geplaatst die naar jouw website leiden. Door een natuurlijk linkprofiel zorg je ervoor dat jouw website hoger komt te staan bij Google. Veel bedrijven schakelen tegenwoordig een linkbuilding bureau in.

Zoekwoorden onderzoek

Om de zoekmachine optimalisatie te laten slagen, is het belangrijk dat je weet waar klanten op zoeken bij Google. Daar is dus het zoekwoorden onderzoek voor. Met het zoekwoorden onderzoek ga je op zoek naar de woorden die klanten het meeste gebruiken om een bepaalde dienst of product te vinden. Het spreekt voor zich dat het om woorden gaan die te maken hebben met jouw bedrijf.

Wanneer je weet op welke woorden de klanten zoeken, kan je daarop inspelen. Je weet namelijk precies welke woorden je het beste kan gebruiken. Door het zoekwoorden onderzoek krijg je in ieder geval goed inzicht in het gedrag van de klanten. Schakel je een bedrijf in om je te helpen met

seo optimalisatie amsterdam? Dat bedrijf weet precies hoe het zoekwoorden onderzoek eruit moet zien en wat belangrijk is.

Onderzoek doen

Een zoekwoorden onderzoek is dus erg belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie. De eerste stap bij het onderzoek is om te brainstormen. Dat betekent dat je een lijst gaat maken met alle woorden die te maken hebben met jouw bedrijf. Probeer in de schoenen te staan van de klanten. Voor de volgende stap heb je mensen en concurrenten in je omgeving nodig. Daar kan je ook veel informatie met betrekking tot de zoekwoorden krijgen. Hiernaast kan je Google zelf gebruiken door bepaalde zoekwoorden te typen.

Hierna heb je een zoekwoordenplanner nodig voor je zoekwoorden onderzoek. Daarin kan je verschillende zoekwoorden invullen en allerlei andere informatie. Vervolgens komen er suggesties naar voren voor bepaalde zoekwoorden die je kan gebruiken. Op basis van alle zoekwoorden die je hebt verzameld, kan je een lijst maken van de zoekwoorden die je daadwerkelijk wil gebruiken. Het is dan nog een kwestie van bijhouden en bijwerken als bepaalde zoekwoorden het niet meer zo goed doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *