30 november 2021

Zorgverzekering vergelijken

3 min read

Ieder jaar heb je de kans om je zorgverzekering onder de loep te nemen en de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar hoe doe je dat dan precies? En als je daar wat hulp bij zou willen hebben, waar zou je dan terecht kunnen? In deze blog lees je meer over hoe je zorgverzekeringen met elkaar kan vergelijken.

Waarom een zorgverzekering vergelijken?

Misschien vraag je je af waarom je ieder jaar de zorgverzekeringen zou moeten vergelijken met elkaar. Maar eigenlijk is dat zo gek nog niet. Niemand wil te veel betalen. De wereld van de zorgverzekeringen is volop in beweging aan het eind van het jaar. Je hebt dan voor 1 januari de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar.

Waar kijk je naar bij het vergelijken van de zorgverzekeringen?

Als je er voor bent gaan zitten om de zorgverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Eerst moet je voor jezelf kijken welke zorg voor jou wel of niet van toepassing is. Op het moment dat je dat helder hebt dan kan je je wensen en voorkeuren in de zoekwijzer invullen. De meest geschikte zorgverzekeringen komen dan voor je naar voren.

Waar kan je zorgverzekeringen vergelijken?

Er zijn een aantal mogelijkheden van waar je de zorgverzekeringen zou kunnen vergelijken. Een van die mogelijkheden vind je op deze website. Op deze website vul je je persoonlijke voorkeuren in en de website zal dan de meest geschikte zorgverzekeringen voor je uitkiezen. Daarna is de keus aan jou en zal jij de beslissing moeten nemen of je wil blijven waar je zit of dat je over wil stappen naar een meer geschikte of misschien wel goedkopere verzekering.

Welke zorgverzekeringen zijn er allemaal?

Zoals je wellicht al hebt kunnen ontdekken zijn er veel verschillende zorgverzekeringen af te sluiten. Om je hierbij een beetje meer wegwijs in te maken kijk op de site van het nibud voor meer informatie. Op deze site vind je nog meer informatie over waar je op moet letten bij het onderzoeken welke zorgverzekering er bij je zou passen. Het is altijd van groot belang dat je je goed voorbereid op een eventueel overstap. Je zit er wel een heel jaar aan vast.

Hoe werkt het overstappen van zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering kan je op verschillenden manieren doen. Je kan dit via een telefoontje doen, maar je kan ook online een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Dit moet je doen nadat je goed hebt gekeken naar welke zorgverzekering het best bij jou en jouw situatie past. De nieuwe zorgverzekeraar waar je je wil laten verzekeren zegt dan voor jou de oude zorgverzekering op. Het is alleen wel zo dat je je vóór 31 december dan aangemeld moet hebben bij je nieuwe zorgverzekeraar. Doe je dit te laat dan zal je aanmelding voor dit jaar niet meer in behandeling genomen worden en dan is overstappen dit jaar ook niet meer mogelijk.

Moet je na je aanmelding zelf nog iets doen?

Na je aanmelding bij je nieuwe zorgverzekeraar hoef je zelf niets meer te doen. Je nieuwe zorgverzekeraar pakt dot voor jou op en zal je dan afmelden bij de huidige zorgverzekeraar. Zo is overstappen makkelijk en snel gedaan. Alleen het vooronderzoek neemt flink wat tijd in beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *